2010. március 14., vasárnap

Kókusz krém tortába

Hozzávalók:

3 dl kókusztej
2 tojás sárga
2 evőkanál finomliszt
1 evőkanál étkezési búzakeményítő
4-5 evőkanál kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 csipet só
10 deka puha vaj


Elkészítés:

A tojás sárgákat a cukorral gőz fölött sűrű krémmé keverem. Hozzáadoim a lisztet és szintén a gőz fölött felengedem a kókusztejjel, beleteszem a valóban csak egy csipet sót és sűrű krémmé főzöm. Leveszem a gőzről és állandó keverés mellett kihűtöm. Miután ez megtörtént, hozzáadom a puha vajat és elektromos habverővel (ha lehet), nagyon habosra keverem. Ízlés szerint lehet bele tenni kókuszreszeléket is.


Megjegyzés:

Volt itthon kókusztejem. Életemben nem ettem még semmit sem, ami ebből készült. Mindig csak halogattam. Az egyik szomszédom chicken curry pácolásához használja. Én eleve valami édességbe terveztem, így gondoltam, hogy kipróbálok egy kókusz krém tölteléket tortába. A só véleményem szerint mindenképpen kell bele. Nekem só nélkül az egész iszonyatosan íztelennek tűnt. Semmi különös ízt nem éreztem. A só viszont kihozta a kellemes kókusz ízt – legalábbis nekem (de tényleg csak nagyon pici kell bele, nem szabad a sónak érződnie).
Természetesen mindenki maga dönti el, hogy sózza, vagy nem sózza. Meg kell kóstolni.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: